Türkiye genelinde 9 bin 528 personelin katılımıyla kumar ve tombala oynatılan yerlerin denetime tabi tutulduğu "Huzur Ramazan" uygulaması yapıldı. Emniyet Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatları ve Asayiş Dairesi Başkanlığı koordinesinde, 81 ilde dün saat 22.00 itibarıyla kumar ve tombala oynatılmasının engellenmesi amacıyla asayiş uygulaması başlatıldı.

Yurt genelinde ve Düzce’de 3 saat süren denetimlere 2 bin 481 ekipte görevli 9 bin 528 personel katıldı. Düzce’de de İl Emniyet Müdürlüğü tarafından, kent merkezinde kumar ve tombala oynatılmasına ilişkin belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi.

Uygulama kapsamında 36 iş yeri kontrol edildi. 3 iş yerine ve 12 şahsa kumar oynamaktan, 1 iş yerine ruhsatı olmadığı halde nargile içirmekten, 2 iş yerine kapalı alanda sigara içirmekten, 6 kişiye kapalı alanda sigara içmekten işlem yapıldı. Kumar oynanan masaların üzerinden toplam 510 TL para ele geçirildi.

Çalışmalar sırasında personelin temel insan haklarına saygılı, özgürlük ve güvenlik arasındaki hassas dengeyi gözettiği belirtildi.