Emniyet Genel Müdürlüğünce güvenliği ve asayişi temin etmek üzere, emniyet teşkilatı mensuplarınca dün akşam eş zamanlı olarak, geniş çaplı uygulama yapıldı. Türkiye genelinde 81 ilde 40 bin 500 polisin katıldığı “Huzur Türkiye” operasyonu Düzce’de 39 ekip 190 polisle gerçekleştirildi.



İl Emniyet Müdürlüğü koordinesinde il genelinde düzenlenen operasyonda Asayiş, Trafik, Terörle Mücadele, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ve ilgili şubelerden polis ekipleri, eğlence mekanlarını denetledi, çalışanların ve müşterilerin Genel Bilgi Taraması (GBT) sorgusunu yaptı.

Ekipler ayrıca D-100 Karayolu üzerindeki şehir giriş çıkış mevkilerinde kontrol noktaları oluşturarak araçlarda arama yaptı. Araçların didik didik arandığı çalışmaya eğitimli köpeklerde katıldı.



Sürücü ve yolcuların kimlikleri kontrol edildi. Uygulama noktasının yakınlarına, kaçabilecek araçlara karşı kapanlar hazır bekletildi.



Düzce’de saat 20.00 ile 21.30 arasında yapılan uygulama neticesinde, 1319 kişinin Genel Bilgi Taraması (GBT) yapıldı, araması bulunan 4 şahıs yakalandı. Kontrol edilen 80 işyerinden 2’sine idari işlem uygulandı. 6 dernekte yapılan denetimde 18 yaşından küçük şahıs bulunduran ve dernekte alkol kullandıran 1 derneğe idari işlem yapıldı. Aramalar sırasında 1 adet 9 mm silah ve bu silaha ait 7 adet mermi ve 1 adet Kuru Sıkı tabanca ile 60 adet mermiye el konuldu. 234 araç kontrol edilirken 15 araca cezai işlem yapıldı. 7 araç trafikten men edildi, toplamda 12 bin 286 lira ceza kesildi.



Güvenlik ve özgürlük arasındaki hassas dengeye önem verilerek, temel insan haklarına saygılı bir yöntemle yapıldığı belirtilen uygulamanın, mevcut huzur ve güven ortamının devamının sağlanması, suç işleme amacındakilerin caydırılması, aranan şahıs ve araçların yakalanması için gerçekleştirildiği vurgulandı.