Okulların açılmasına az bir süre kala emniyet ekipleri ülke genelinde harekete geçti. 11 Eylül’de ekipler 16.00 – 19.00 ve 21.00 - 23.00 saatleri arasında ülke genelinde eş zamanlı olarak uygulama yaptı.

Düzce’de de eğitim öğretim dönemi başlamadan önce öğrencilerin zararlı etkilerden uzak tutulması, güvenli bir ortamın oluşması amacıyla okulların çevreleri ile halkın yoğun olarak bulunduğu cadde, sokak ve umuma açık yerlerde Türkiye Güven Huzur Uygulaması 5  gerçekleştirildi.

 Uygulama kapsamında bin 718 şahıs GBT yönünden sorgulanarak borçlunun ödeme şartının ihlali, nafaka hükümlerinin ihlali, konut dokunulmazlığının ihlali ve askeri ceza kanununa muhalefet suçlarından aranması bulunan 4 şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Ayrıca bir yoklama kaçağı olan şahsa tebliğ yapıldı.

Düzce merkez ve ilçelerde umuma açık yerlere yönelik 24 işyeri kontrol edilerek 3 ayrı şahıstan 3 adet ruhsatsız tabanca ile bu tabancalara ait 23 adet mermi ele geçirildi. 1 şahısta ise 16 adet mermi ele geçirilerek toplamda 4 şahıs hakkında 6136 sayılı ateşli silahlar kanununa muhalefet suçundan adli işlem yapıldı.  

Trafik yönünden de 78 araç kontrol edilerek 11 araca8 bin 479 TL idare para cezası kesildi. 6 araç ise trafikten men edildi.

Haber: M. AYDIN