Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY Askeri Mahrem Yapılanma soruşturması kapsamında hazırlanan iddianame, Düzce 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İddianamenin detaylarına ilişkin Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan yazılı bilgilendirme yapıldı.

İddianameye göre örgüt, askeriyeyi mahrem alanlardan gördüğünden gizliliği en üst seviyeye çıkarıyor. Bu kapsamda her bir asker ile kod adı kullanan bir mahrem imam ilgileniyor. Mahrem imam sorumlu olduğu asker ile görüşeceği zaman tespit edilememek için sabit hatlardan veya ankesörlü telefonlardan arama yapıyor. Konuşmalar genelde çok kısa tutulup sadece toplantı yeri kararlaştırılıyor. Toplantılar ise birebir sadece asker ve mahrem imam tarafından gerçekleştiriliyor. Bu toplantıda aynı zamanda bir sonraki toplantı yeri de kararlaştırılıyor. Eğer bir aksilik çıkarsa, kararlaştıran zaman ve tarihte buluşma gerçekleşmezse mahrem imam tekrar ankesörlü telefon veya sabit hattan arayıp yeri bildiriyor.

Askerler birbirini tanımıyor!
Bir mahrem imam birden fazla askerden sorumlu olabiliyor ancak örgüt içerisinde askeri yapılanmada gizlilik en üst düzeyde olduğundan askerin örgüt mensubu diğer kişileri tanıması mümkün olmuyor. Toplantılar birebir yapıldığından her bir asker yalnızca kendi bağlı olduğu mahrem imamı tanıyabiliyor.

10'a tamamlama yöntemi!
Mahrem imam, örgüt içerisinde sorumlu olduğu askerlerin numarasını cep telefonuna numaranın son 4 hanesini 10'a tamamlayacak şekilde kaydediyor. Örneğin 8134 ile biten numaranın sonu 2976 şeklinde her bir rakam 10'a tamamlanacak şekilde kaydediliyor. Böylece mahrem imam yakalansa dahi örgüt mensuplarının deşifre edilmemesi amaçlanıyor.

Mahrem imamlara "öğretmen" ismi veriliyor
Mahrem imamlar ise kendi aralarında Bylock üzerinden haberleşiyor. Yapılanmada mahrem imamlara "öğretmen" ismi veriliyor. Mahrem imamların bağlı bulunduğu kişilere ise "müdür yardımcısı" deniliyor. Müdür yardımcılarının bağlı olduğu kişiye ise "müdür" deniliyor.
İddianamede 3'ü mahrem imam olmak üzere toplam 16 şüpheli hakkında 7,5 yıldan 22,5 yıla kadar değişen hapis cezaları talep ediliyor.

Haber: C.ÜSTÜNER