D-655 Karayolu 24 içerisinde meydana gelen iki ölümlü kazanın adresi oldu. Üstelik iki kaza da karayolunun Sancaklar Mahallesi mevkiinde meydana geldi.

Sancaklar'da üst geçit beklentisi

Yolun karşısına geçmek isteyen Yaşar Ahmet hızla gelen otomobilin çarpması sonucu ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Üst geçitlere rağmen yoldan karşıya geçmeyi seçen yayaların karıştığı kazalara sık rastlanan bölgede son kaza da bir vatandaşı hayattan kopardı. Çevresinde yerleşim yeri fazla olan Akçakoca yolunun Sancaklar Mahallesi mevkiinde üst geçitler uzak mesafede yer alırken, bölgede yaya geçitleri bulunuyor. Karşıdan karşıya geçmek için kimi zaman yaya geçitlerini kullanan mahalle sakinleri kimi zaman ise direkt yolu kullanmayı tercih ediyor. Bu durum istenmeyen kazaları da beraberinde getiriyor. Son olarak Yaşar Ahmet'in kazada yaşamını yitirmesi kullanılmayan yaya geçitleri göz önüne alınarak bölgeye bir üst geçit kazandırılması gerekliliğini gözler önüne serdi.



Tarım araçları yollara çıktı, kazalar arttı

Bu kazadan saatler sonra bu kez sollamaya çıkan traktöre çarpmamak için manevra yapan 53 yaşındaki motosiklet sürücüsü Cengiz Kurt araçtan düşerek ağır yaralandı. Talihsiz sürücü hastanede son nefesini verdi. Bu kaza ise karayoluna çıkmaları sürekli tartışma konusu olan tarım araçlarını tekrar gündeme taşıdı. Düzce'de yaygın kullanılan traktör ve patpatların özellikle yaz mevsimi ile birlikte yollardaki yerin alması ile kazalarda artış gözlenirken, bu araçların köy yollarında kullanılması gerektiği görüşü yeniden sesli olarak dile getirilmeye başlandı.



Haber: C. ÜSTÜNER