Akçakoca’da yapılan uyarılara karşın dalgalı denize giren genç, kısa süre sonra akıntıya kapılıp kıyıdan uzaklaşmaya başladı. Boğulma tehlikesi ile karşı karşıya kalan genci, boğulmaktan Akçakoca Belediyesi’nce görevlendirilen cankurtaran kurtardı. Gencin kurtarılması o sırada sahilde oturan bir vatandaş tarafından an be an görüntülendi.

Olay, dün öğleden sonra Akçakoca Kale Plajı mevkiinde meydana geldi. Atakan G. dalga olmasına rağmen serinlemek için denize girdi. Karadeniz’de görülen ve yetkililerin de sık sık uyardığı çeken akıntıya kapılınca, hızlıca denizin ortasına doğru sürüklenmeye başladı. Bağırmaya başlayan gencin sesini duyan vatandaşlar durumu Akçakoca Belediyesi cankurtaran ekibine ihbarda bulundular.

Dalgalara rağmen denize atlayan bir cankurtaran ilk olarak boğulmak üzere olan şahsa can simidi götürdü. Daha sonra denizden yüzerek çıkan cankurtaran jet ski ile birlikte Atakan G.’yi denizden çıkardı. Denizden çıkarılan şahıs olay yerine çağrılan 112 Acil Sağlık ekiplerinin yaptığı ilk müdahalenin ardından Akçakoca Devlet Hastanesi Acil Servisine kaldırılarak tedavi altına alındı.

Haber: S. AYAN