Dün gece saatlerinde merkeze bağlı Duraklar Köyü’nde büyük paniğe neden olan ve evleri boşaltan kimyasal madde paniğinin ardından Düzce Valiliği’nden açıklama geldi.

Yapılan açıklamada konu hakkında geceden bu yana ekiplerin çalışmalar yürüttüğü belirtildi.

“Lastik geri dönüşümü denemesi sırasında rögara kaçmış”

İhbarın dün gece saat 00.13’te ALO181 Hattına geldiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
“Merkez Organize Sanayi Bölgesinde bulunan bir fabrikada kimyasal atık sularının kaçak alarak kanala verdiği' konulu şikayet üzerine Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerince olay mahalline gidilmiştir. Jandarma, AFAD ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerince olay yerinde yapılan incelemede OSB’de kurulum aşamasında olan bir geri dönüşüm firmasının (araba lastiklerinden elektrik enerjisi üreten) lastik geri dönüşümü denemesi yapıldığı esnada piroliz ünitesinde bulunan buhar basınç tankında plastik basınç valfinin patladığı, valften çıkan basınçlı ve kokulu gazın yere çökerek yağmur suyu hattına karışmış olabileceği, patlayan valfin bantlanarak kapatıldığı, o sırada fabrika binası içerisinde bulunan rögara karbon siyahı kaçmış ihtimali ile işletme yetkilileri tarafından fabrika içi temizlik çalışmaları yapıldığı tespit edilmiştir.”

“Zehirli gaz tespiti yapılmamıştır”

Bölgede AFAD ekiplerinin çalışmalarını aralıklarla sürdürdüğüne değinilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi: 
“AFAD ekibi tarafından yapılan ölçümde zehirli gaz tespiti yapılmamıştır. Firma ile ilgili yapılan tespitler neticesinde çevre kanunu uyarınca gerekli idari işlemler gerçekleştirilecektir. İmkanlar dahilinde kurutma kanalında gerekli önlemler alınmış olup derede temizlik çalışmaları lisanslı firma olan bir çevre Danışmanlık firması tarafından yapılacaktır. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri tarafından çalışmalara eşlik edilerek gerekli hassasiyet içerisinde kirlilik giderilecektir.”
 
HABER: Ö.YILMAZ


Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ