İl Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık Büro ekipleri, Akınlar ve Körpeşler Mahallelerinde meydana gelen üç ayrı hırsızlık olayıyla ilgili 4 şüpheliyi yakaladı.

Alınan bilgiye göre, 9 Nisan ile 3 Haziranda Akınlar Mahallesinden, 22 Mayısta ise Körpeşler Mahallesinden inşaat alanlarındaki ‘playwood’ adıyla bilinen kalıp malzemelerini çaldıkları iddiasıyla aranan E.B, H.K, T.A ve E.Ş isimli şüpheliler ekiplerin titiz çalışması sonucu olaylarda kullandıkları araçlarla birlikte yakalandı. T.S isimli şüphelinin ise yakalama çalışmalarının sürdüğü ifade edildi.

Edinilen bilgiye göre, 3 Haziranda gerçekleşen hırsızlık olayında inşaat sahibinin şüphelileri fark ederek durdurmaya çalıştığı, şüphelilerin silah çekip kaçması üzerine durumu polise bildirdiği öğrenildi. Polise ihbarda bulunan inşaat sahibi hırsızları takibe almayı da ihmal etmedi. Uygulama noktasında “dur” ihtarı yapan polisten kaçmaya başlayan şüpheliler, Gümüşova çıkışında aracı terk ederek kaçtı. Polis araçta yaptığı çalışmada E.B’nin kimliğine ulaştı. Parmak izi ile şahısları tespit eden polis, yakaladığı iki şüpheliyi adliyeye çıkardı. Ekipler, kaçan diğer iki şüpheliyi ise adliye kapısında arkadaşlarını beklerken yakaladı. Hırsızlık zanlılarının yakalanmamak için kullandıkları aracın plakalarındaki harf grubunu kazıyarak farklı harf grubu oluşturduklarını belirlendi.

Yakalanan 4 şüpheli emniyetteki sorgularının ardından adliyeye çıkarıldı. Şüphelilerin buradaki işlemleri sürüyor.

Haber: Y.SEVER