“Çocukların İnternet Ortamında Cinsel İstismarına Karşı Küresel İttifak” kapsamında ilçede merkezinde bulunan internet kafeler “İnternet Toplu Kullanım Sağlayıcıları Denetleme Ekipleri” tarafından denetlendi.

Gölyaka Emniyet Ekipleri tarafından yapılan denetimlerde 12 ve 15 yaş altı çocukların işyerine alınmamaları ile ilgi bilgi vererek bu konuda dikkat edilmesi gerektiği bildirildi. Ayrıca denetimlerde, internet kafe işletmecilerine uymaları gereken kurallar hakkında bilgi veren komisyon üyeleri, kafelerin belediye açılış ve çalışma ruhsatları, kaymakamlıktan alınması zorunlu olan izin belgeleri, sigara yasağına uyulup uyulmadığı ve 'sigara içilmez' levhalarının olup olmadığı kontrol edildi.

Denetlenen iş yerlerinden biri olan Kalyoncu Eğlence Merkezi'nin sahibi Samet Kalyoncu şunları kaydetti:

"Yapılan uygulamaları yerinde buluyorum ve işlerimizi titizlikle yürüterek amacımız okul saatlerinde daha iyi eğitim ve öğretim hayatının devamlılığını sağlamaya çalışırken yanı sıra eğlence vakitlerinde gençlerimizin zarar görmeden vakit geçirmelerini amaçlıyoruz. Bu konu da hassasiyet gösteren başta Düzce Valimiz Dr. Zülkif Dağlı olmak üzere Emniyet Ekiplerimize de teşekkür ediyorum" dedi.