Bolu'da geride kalan Ekim ayında yaşanan taciz olayı ile ilgili davanın ilk duruşması Bolu Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Parkta oyun oynayan 3 kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen 57 yaşındaki Mustafa Y.'nin, 23 yıla kadar hapis istemiyle tutuklu yargılanmasına başlandı. Yukarı Soku Mahallesi'ndeki çocuk parkında meydana gelen olayda iddiaya göre; işitme ve zeka geriliği bulunan Mustafa Y., parkta oynayan yaşları 10 ila 13 arasında değişen 3 kız çocuğuna cinsel organını göstererek cinsel istismar ve tacizde bulundu.

Çocukların ailelerine anlatmaları ile ortaya çıkan olay sonrası tutuklanan Mustafa Y., hakim karşısına çıktı. Mağdur çocuklar ve ailelerinin de hazır bulunduğu duruşmada, çocuğa karşı "cinsel taciz" ve "cinsel istismar" suçlamaları ile yargılanan Mustafa Y.'nin "Ben parka spor yapmaya gitmiştim. Sporumu bitirdikten sonra eve döndüm. Çocukları görmedim, suçsuzum." diyerek suçlamaları kabul etmediği öğrenildi.  

Sanığın akıl sağlığının yerinde olup olmadığının belirlenmesi için hastaneye sevk edilmesi ve tutukluluk halinin devamına karar verilerek duruşma ertelendi.