Düzce merkeze bağlı Çay Mahallesi'nde yaşanan hırsızlık olayı sonrası titiz çalışma yürüten Düzce İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri kısa sürede suçluları yakaladı.Alınan bilgiye göre; 16 Şubat gecesi Çay Mahallesi'nde faaliyet gösteren bir işyerinden 2 bin 530 TL para ve çelik kasa çalındı.

İhbar üzerine adrese gelen polis ekipleri, işyerinde delil çalışması yaparken, güvenlik kameralarını da mercek altına aldı. Tüm deliller ışığında olayın şüphelilerinin suça karışan çocuklar E.D. ve B.T. ile S.T. Olduğu tespit edildi.

Şüpheli S.T. aynı gün çalınan kasa ile birlikte ikametinde yakalanıurken, çocuk yaştaki E.D. ve B.T. hırsızlık ekipleri ve "Gece Kartalları" olarak anılan gece bekçilerinin ortakçalışmasıyla saklandıkları evde yakalanarak gözaltına alındı.

Hırsızlık olayına karışan çocuklardan E.D.’nin cezaevi firarisi olduğu ve hakkında çeşitli suçlardan 4 yakalama kararı bulunduğu belirlenirken, diğer çocuk B.T.’nin de hırsızlık suçundan arandığı tespit edildi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan 2'si çocuk 3 şüpheli çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine teslim edildi.