Düzce İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler uyuşturucu madde kullanan ve satışını yapana göz açtırmıyor.

Edinilen bilgiye göre, İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen titizi çalışmalar sonucunda uyuşturucu madde ticareti yaptığı tespit edilen bir şahısla birlikte hareket ettiği ve iletişim halinde olduğu ikinci bir şahsın olduğu belirlendi. Yapılan istihbari çalışmalar neticesinde geçtiğimiz 7 Şubat’ta harekete geçildi. Jandarma ekipleri tarafından 3 farklı adrese eş zamanlı olarak yapılan operasyonda 1 kavanoz satışa hazır kubar esrar, 1 adet ruhsatsız tabanca, tabancaya ait 85 adet fişek ele geçirildi.

Yapılan operasyonla yakalanan 1 şahsa “Kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek, bulundurmak ve kullanmak” suçundan cezai işlem uygulanırken 2 kişi hakkında da “Uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti yapmak” suçundan adli işlem yapıldı.

“Uyuşturucu Madde Ticareti” yapan şüpheli 1 şahıs tamamlanan işlemlerinin ardından sevk edildiği Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Haber: Ö.YILMAZ