Düzce İl Jandarma Komutanlığı’nca yürütülen uyuşturucuyla mücadele operasyonlarına bir yenisi daha eklendi. Yaklaşık 4 ay önce başlatılan soruşturma kapsamında Düzce’de vatandaşı zehirlediği tespit edilen çeteyi takibe alan jandarma, merkez ve Gölyaka’da düzenlediği eş zamanlı operasyonda 8 şüpheliyi gözaltına aldı.

Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı’nca 20 Mayıs 2019 tarihinde başlatılan soruşturma kapsamında Düzce İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler, örgüt halinde uyuşturucu madde ticareti yaptığı tespit edilen 8 şüpheliyi takibe aldı. 4 aylık takip ve çalışma sonucunda şüphelilerin yakalanması için harekete geçen ekipler, Düzce merkez ve Gölyaka ilçesinde belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.  



Narkotik köpekleri ile gerçekleştirilen operasyonda şüpheliler K.T, Ö.T, K.N, D.A, E.A, O.M, S.A, ve E.Y. gözaltına alındı.

Zehir taciri oldukları iddia edilen şahısların ev ve eklentilerinde narkotik köpekleri ile yapılan aramada, 296 gr. satışa hazır kilitli poşet içerisinde shunk maddesi, 108 gr. toz esrar, 4 adet hassas terazi, 150 cm boyunda bir kök kenevir bitkisi, 3 adet esrar öğütme aparatı, 2 adet tabanca 2 adet şarjör, 313 adet 7,65 tabanca fişeği, 119 adet 9 mm. çapında tabanca fişeği, 2 adet 7,62 G3 piyade tüfeği fişeği, 1 adet 6,35 mm. çapında tabanca fişeği ve suçtan elde edildiği iddia edilen 2 bin 300 TL para ele geçirildi.

Gözaltına alınan S.A ve E.Y isimli iki şahıs ifadeleri alınarak Cumhuriyet Savcılığı’nca serbest bırakıldı.

Diğer 6 şüpheli jandarmada tamamlanan işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.



36 gr skunk maddesi ele geçirildi

Öte yandan 6 ayrı operasyon kapsamında 36 gr. skunk maddesi ele geçirilirken 12 şüpheli hakkında kullanmak için uyuşturucu bulundurmak suçundan da işlem yapıldı.

Skunk nedir?


Uyuşturucu türleri arasında yer alan Skunk, Türkçe'deki kelime manasıyla kokarca anlamına geliyor. Esrara göre çok daha kuvvetli olan bu madde, beyne daha fazla zarar verirken, akıl hastalıklarının önünü açıyor. Ayrıca beyin ölümüne daha hızlı götüren bir madde olarak nitelendiriliyor.


Haber: T. AKARSU