Yığılca’da plaka hırsızlığına karıştığı iddia edilen şüpheli güvenlik güçleriyle yaşanan kovalamaca sonucu kaçmayı başardı. Otomobil bir süre sonra terk edilmiş halde bulundu.



İddiaya göre, hırsızlık olayının ardından plakası üzerinden takibe alınan 81 DK 837 plakalı Uno model mavi renkli otomobilin sürücüsü, polisin ‘dur’ ihtarına uymayarak kaçmaya başladı. Ekipler, içerisinde silah olduğu belirlenen otomobilin durdurulması için takviye kuvvet istedi. Otomobilin kaçabileceği güzergahlar üzerine konuşlanan ekipler eller tetikte bekleyişe geçti.



Şüphelinin otomobille Yığılca yolu ile Çakırlar Mahallelerinden geçme ihtimali üzerine yol kısa süreli olarak trafiğe kesildi.



3 ekibi takip ettiği hırsızlık şüphelisi Nuhlar Köyü’ne gitti. Polis, kaçan aracın jandarma bölgesine girmesi nedeniyle durumu jandarma ekiplerine bildirdi. Jandarma ekipleri de resmi ve sivil polis ekipleriyle birlikte aracı takip etti. Nuhlar Köyü’nden Konuralp Bölgesine ilerleyen şüpheli, izini kaybettirmeyi başardı. Emniyet Müdürlüğü Akçakoca ve Çilimli başta olmak üzere tüm ilçe birimlerinin aracı takip etmeleri istendi. Akçakoca İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri otomobili terk edilmiş halde Doğancılar Köyü mevkiinde buldu.


Araç incelemeye alınırken kaçan şahsı arama çalışmaları devam ediyor.


Haber:Y.SEVER