Şehrin göbeğindeki bir kuyumcu dükkanında güpegündüz soygun girişimi! Olay bu sabah saat 10:00 sularında Cedidiye Mahallesi Bayraktar Sokak üzerinde bulunan bir kuyumcuda meydana geldi.

İddiaya göre; maskeli ve silahlı bir şekilde açık olan işyerine giren soyguncu, kuyumcu Şaban K.'ye silah doğrultarak, altınları çantaya doldurmasını istedi. Bu esnada soyguna direnen işyeri sahibi, soyguncunun silahlı saldırısına uğradı. Gözünü kırpmadan kuyumcuyu yüzünden ve bacağından vuran soyguncu, bununla da kalmadı. Silahın 'dipçik' denilen arka kısmı ile işyeri sahibinin kafasına vurarak kanlar içerisinde bırakan zanlı, altınla doldurduğu çantayı alarak olay yerinden uzaklaşmak istedi. Ancak yavaş yavaş esnafın gelmesi ile hareketlenen sokakta ayağı takılıp düşünce, çanta elinden fırladı. Yakalanmaktan korkan silahlı soyguncu, çantayı bırakak hızla kaçtı. Maskeli soyguncunun kaçışını görerek hemen kuyumcuya koşan esnaf, kanlar içerisinde yerde yatan Şaban K. için hemen 112 Acil Çağrı Merkezi'ne haber verdi.


 

Kuyumcu ambulansla hastaneye götürülürken, ihbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Soygun girişiminin yaşandığı işyeri ve çevresi güvenlik şeridi ile çevrilirken, olay yeri inceleme ekipleri işyerinde delil çalışması yaptı.

Kısa sürede bölgeye gelen İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz de incelemelerde bulunurken, basına kısa bir açıklamada bulundu. Soygunun girişimde kaldığını belirten Deniz, "Bir yaralanma olayı var. Eşgal belirlendi. Takip ediyoruz. Kısa sürede gerekeni yapacağız." dedi.

Zanlının yakalanması için geniş çaplı araştırma başlatıldı.


Haber: C. ÜSTÜNER