Saat 19:30 sıralarında D-100 karayolu Çilimli mevkiinde meydana gelen trafik kazasında 8 kişi yaralandı. Karşı şeride geçen bir otomobil, bir kamyonet ve bir otomobile çarptı. Adeta can pazarı yaşanan karayolunda düğünden dönen gelin ve damat da kaza yapan akrabalarını beklemek zorunda kaldı.

Edinilen bilgilere göre İstanbul’dan Ankara istikametine gitmekte olan İsa Oku idaresinde ki 34 YEF 08 plakalı otomobil sürücüsü, henüz belirlenemeyen bir nedenden direksiyon hakimiyetini kaybederek karşı yöne geçti.

İçerisinde dört kişinin bulunduğu otomobil karşı şeritten gelmekte olan Sadettin Akyıldız idaresindeki 34 VEJ 07 plakalı kamyonete ve Zekeriya Yeni idaresindeki 41 AP 282 plakalı otomobile çarptı.

Çarpışmanın etkisiyle adeta savaş alanına dönen D-100 karayolu kana bulandı. Olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edilirken, karşı şeride geçen otomobilin sürücüsü İsa Oku, yaklaşık yarım saatlik bir çalışma sonucu sıkıştığı yerden kurtarıldı.

Yaralılar, sağlık görevlilerinin olay yerindeki müdahalelerinin ardından ambulanslarla Düzce Atatürk Devlet Hastanesi ve Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı.

Kazada yaralananların isimleri şöyle; 41 AP 282 plakalı otomobilde bulunan Zeki, Havva ve Meryem Yeni, 34 VEJ 07 plakalı kamyonette bulunan Hikmet Kurtçu ve 34 YEF 08 plakalı otomobilde bulunan sürücü İsa Oku, Lütfiye Bulut, Yılmaz Bulut ve bir yaşındaki Yağız Recep Bulut. Bir trafik polisi de yaralıları çıkartırken cam kesmesi sonucu elinden yaralandı.

Çilimli sapağına bir kilometre kala İstanbul şeridinde meydana gelen kaza nedeniyle İstanbul şeridinde yaklaşık 5 kilometre araç kuyruğu oluştu.

Kaza nedeniyle kapanan yolda ambulans ve itfaiyeler ilerlemekte güçlük çekerken, çevreden toplanan meraklı vatandaşlar da cabası oldu.

Yaklaşık bir saat kapalı kalan yol araçların yoldan kaldırılmasıyla birlikte trafiğe açıldı. Yakınlarının karıştığı kaza nedeniyle uzun süre beklemek zorunda kalan gelin ve damatta daha sonra yoluna devam etti.

Haber; Ş. ÇAKIR