Düzce İl Jandarma Komutanlığı ekipleri yaptıkları başarılı çalışmalar ile uyuşturucu satıcı ve kullanıcılarına fırsat vermiyor. Merkeze bağlı Hacıaliler Köyü’nde bir şahsın evinin bahçesinde yasadışı kenevir ekimi yaptığı ve evinde de esrar maddesi bulunduğu ihbarı üzerine jandarma ekipleri harekete geçti.

Adli makamlardan alınan arama kararı doğrultusunda şahsın ev ve eklentilerinde 18 Temmuz Salı günü arama yapıldı. Yapılan arama neticesinde şahsın evinin bahçesinde boyları 100 ile150 santimetre arasında değişen 23 kök kenevir bitkisi, şüphelinin evinde ise 10 gram kullanıma hazır kubar esrar, 120 gram kurutulmaya bırakılmış kubar esrar maddesi ve 1 adet kurusıkı tabanca ele geçirildi.

Yakalanan şüpheli hakkında adli tahkikat başlatıldığı bildirildi.

Ormanlık alanlara ekmişler
Düzce İl Jandarma ekiplerinin Kaynaşlı’ya bağlı Darıyeri Hasanbey Köyü’nde ormanlık alanda 2 şahsın yasadışı kenevir ekimi yaptığını tespit etti. Konunun adli makamlara taşınarak alınan arama kararı doğrultusunda 19 Temmuz 2017 tarihinde yapılan adli arama neticesinde şahısların evlerinde 1 adet hassas terazi, 1 adet ruhsatsız av tüfeği, ormanlık alanlarda ise boyları 30 ila 110 cm arasında değişen 2 bin 70 kök kenevir bitkisi ele geçirildi.

Şüpheli 2 şahısın ise çıkarıldıkları adli makamlar tarafından adli kontrol kararı ile serbest bırakıldığı bildirildi.

Haber: Ö. YILMAZ