Yaz aylarının gelmesi ve kenevir hasadının yapılmasına az bir süre kala hem merkezde hem de ilçelerde ekiplerin araştırmaları devam ediyor. Bu kapsamda hem Çamlısu Köyü’nde hem de Gümüşova’da yapılan araştırmalar sonuç verdi.

Düzce İl Merkez’de Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından Düzce Merkez Çamlısu Köyü’nde bir şahsın yasa dışı kenevir ekimi yaptığının tespit edilmesi üzerine dün Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan alınan arama kararına istinaden şahsın Çamlısu Köyü’ndeki evinde ve evinin yakınındaki bahçesinde arama yapıldı.  Arama sonucunda bahçesinde boyları 50 santim ile 200 santim arasında değişen 15 kök kenevir bitkisi ele geçirildi. Konu ile ilgili gerekli çalışmalar yapıldı.

Diğer bir kenevir olayı da Gümüşova ilçesinden geldi. Gümüşova Merkez Mahalle’de polisin yapmış olduğu çalışma sonucu 72 kök Hint keneviri ele geçirildi. Kim ya da kimler tarafından dikildiği belli olmayan ve mahallede bulunan bir evin bahçesinde bulunan kenevir için çalışma başlatıldı. Diğer taraftan ekiplerin keneviri ekenleri ve kenevir bahçeleri için çalışmaları devam ediyor.

Haber: M. AYDIN