Kiremitocağı Mahallesi, 691 Sokak sakinleri mahalleye 20 gün önce yapılan su deposunun, mahallede gereksiz olduğunu, her yeri çamur yaptığını söyleyerek gelen kamyonculara tepki gösterdi.Gecenin geç saatlerine kadar su doldurmaya gelen kamyon şoförlerinin seslerinden uyuyamadıklarını söyleyen mahalle sakinlerinden Nezihe Aydın, depoyu mahallelerinde istemediklerini söyledi.


Aydın,“Biz şikayetçiyiz, bize sadece itfaiye gelecek dediler ama burayı dolum tesisi yapmışlar. 5 kamyon gidiyor, 10 kamyon geliyor sabaha kadar. Ne uyku uyuyabiliyoruz, ne huzurumuz var. Hastamız var, işe gidenimiz var. Şu çamur her gün kapıma kadar geliyor. Gece su doldurmaya gelenler küfürlü konuşuyor, sabaha kadar onları duyuyoruz. Biz bunu istemiyoruz. Biz Beyaz Masa’ya devamlı telefon ettik “Biz çözüm üreteceğiz” dediler hiçbir çözüm olmadı 20 gündür. Bugün Öncü Tv’yi çağıracağımızı söylediğimizde kamyon gönderdiler çakıl dökmek için, biz bunu istemiyoruz. Bu depoyu istemiyoruz.”dedi.

Bir diğer mahalle sakini ise “üç oda değiştiriyorum yine de seslerinden uyuyamıyorum” diyerek tepki gösterdi.


Mahalle sakini “Biz kökten istemiyoruz bunu burada, uyuyamıyoruz, rahatsız oluyoruz. Arabaların biri geliyor biri gidiyor, küfürlü konuşuyorlar. Çok ses yapıyorlar, bağırıyorlar. Gece gündüz devamlı burası çalışıyor. Evlerimizin içine kadar ses geliyor, üç oda değiştiriyorum yine de seslerinden uyuyamıyorum” dedi.

Geç saatlere kadar su doldurmaya gelen kamyonların seslerinden ve deponun borularından sızarak oluşan çamurdan rahatsız olan mahalle sakinleri deponun önüne geçerek depoyu protesto etti ve artık bu duruma bir el atılmasını istedi.

Haber;S.KAŞKIR