Edinilen bilgilere göre kaza, Düzce'den Kalıcı Konutlar istikametine gitmekte olan Y.U idaresindeki otomobilin kırmızı ışıkta geçmesi sonucu, kendilerine yeşil ışık yanan ve Yahyalar Mahallesi istikametinden Metek Toki istikametine geçmek isteyen S.B. idaresindeki minibüs ile aynı istikamete geçmek isteyen B.K. idaresindeki elektrikli  motosiklete çarpması sonucunda gerçekleşti.



Çarpmanın etkisiyle araçlarda bulunan S.U, İ.U, E.Y., T.N., N.S.K., S.G., S.B., Z.N.,O.G., M.E. ve M.K. olmak üzere toplam 11 kişi yaralandı. Olay yerine çok sayıda Emniyet ve 112 Acil ekipleri yönlendirilirken, araç içinde sıkışma yaşanmasından ötürü itfaiye ekiplerine de haber verildi.



Yaralılar, ilk müdahalenin ardından Düzce Atatürk Devlet Hastanesi ve Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanelerine kaldırılırken, olaylı ilgili kapsamlı soruşturma başlatıldı.



Şehir girişinde Fiskobirlik kavşağı ve Haydar Gördebil üzerinde devam eden otoban bağlantı yolu çalışmasından ötürü yaşanan trafik karmaşası ve uzun kuyrukların oluşmasına neden oldu. Trafik uzun süre kontrollü olarak verilebildi.