İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın ortak katılımlarıyla Trafik Güvenliği ve Karayolu Yolcu Taşımacılığı Çalıştayı gerçekleştirildi. Soylu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Konferans Salonu’nda düzenlenen çalıştayda, trafik güvenliğine yönelik çalışmalarda amacın çok ceza yazmak olmadığını, yüz yüze teması arttırmak suretiyle ceza yazılmadan, kural ihlallerini engellemek olduğunu vurguladı.

Tuzak radarı kaldırdık
Trafiğin yoğun olduğu saatler ve günlerde, ekiplerin görünürlüğünün arttırılacağını, kazaların yoğun olduğu yerlere ağırlık verileceğini bildiren İçişleri Bakanı Soylu, şunları kaydetti:

"Tuzak radar olarak ifade edilen uygulamayı kaldırdığımızı ifade etmek istiyorum. Böyle bir uygulama yapmayacağız. Bir taraftan şurada radar vardır diye uyarılarımızı koyacağız. Bir ağacın altına saklanmış, bir kavşağın sağına saklanmış herhangi bir tuzak radar uygulaması olmayacağını, olmadığını, olmaması lazım geldiğini arkadaşlarımızla sürekli olarak konuşuyoruz.

Cep telefonu kullanımına sıkı takip
Sürücülerin seyir halindeyken cep telefonu kullanmasının sakıncalarına değinen Soylu, cep telefonu kullanımının, kaza riskini 8 kat artırdığını, sürücü reaksiyonlarını yüzde 35, direksiyon hakimiyetini ise yüzde 91 oranında düşürdüğünü vurgulayarak cep telefonu kullanımını sıkı takip edeceklerini vurguladı.

Kırmızı ışık ihlalinde ehliyete el konulacak
Kırmızı ışık ihlalinin neden olduğu kazaların önüne geçebilmek için çalışacaklarını belirten Soylu, “Kırmızı ışık ihlallerinde para cezası ile birlikte, ihlalin tekrarı halinde belgenin geçici̇ süreyle geri̇ alınması yaptırımı getirilecektir." dedi.

Emniyet şeridi kullanımına yeni düzenleme
Emniyet şeridi kullanımına yönelik yeni düzenlemeden söz eden Soylu, "Biz 15 bin aracı, emniyet şeridinden geçmesi için nitelendirmişiz. Buna bir çözüm getirdik. Bundan kim istifade ediyor? Adam belediyede şef, üstüne lambayı takıyor, önüne çakarları takıyor, geçiyor. Bir şeyi çok yakın zaman içerisinde hayata geçiriyoruz, artık bundan sonra bizim kanunumuzun verdiği bir ayrıcalık var. Kanunun vermiş olduğu imtiyazlar ve ayrıcalıklar var. Bunların dışında kimse emniyet şeridinden geçemeyecek. Kimse kusura bakmasın." dedi.

Haber:Y.SEVER