Düzce’de Fetullahçı Terör Örgütü Soruşturması kapsamında TMSF’ye devredilen bir şirketin üç otomobili, kimliği belirsiz şahıs ya da şahıslarca alınmak istedi. Otomobilin bir evin duvarına çarpması sonucu panikleyerek kaçtığı tahmin edilen şahıs ya da şahıslara ise ulaşılamadı.



Olay, dün gece Koçyazı Mahallesinde bulunan eski Yediemin Otoparkı arsasında meydana geldi.  İddiaya göre, arsada park halindeki üç otomobil, kimliği belirsiz şahıs ya da şahıslarca alınmak istedi. Otomobillerden biri arsanın yanında bulunan bir evin duvarına çarptı. Vatandaşlar durumu fark ederek arsayı kontrol etti. Haber verilmesi üzerine bölgeye gelen İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube ve Denetleme Müdürlüğü ekipleri otomobilleri inceledi.

Yapılan sorgulamada otomobillerin 15 Temmuz Darbe Girişimi’nin ardından FETÖ ile irtibatı ve iltisakı olduğu gerekçesiyle TMSF’ye devredilen şirketin kiralık kayıp araçları olduğu belirlendi.Ayrıca bu kiralık araçlarında kayıp olduğu da 1 ay önce TMSF yetkilileri tarafından bu araçların yakalanması için Cumhuriyet Savcılığı'na da yine TMSF tarafından müracaat edildiği bilgisine ulaşıldı. Trafik ekipleri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından arama kararı bulunduğu tespit ettiği otomobilleri çekici vasıtasıyla Yediemin otoparkına çektirdi. Polis üç otomobilin kim ya da kimler tarafından arsaya bırakıldığı ve alınmak istediğini belirlemek için çalışma başlattı.
Ayrıca halen 2 arçın kayıp olduğu ve aranmakta olduğu öğrenildi.