Konuralp'i sokağa döken yangın! Kemal Işıldak Mahallesi'nde faaliyet gösteren eski Belediye Başkanı Yusuf Ercan'a ait olan kereste atölyesinde henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangına çok sayıda itfaiyenin yanı sıra Orman İşletme ve DAKE ekipleri mühadele etti.

Kerestelerin cayır cayır tutuştuğu yangında kimse yararlanmazken, güvenlik güçleri vatandaşların bölgeye yaklaşmaması için anons yaptı. Kısa sürede büyüyen yangın, atölyenin üzerinde bulunan 3 katlı evin tamamını sardı.


Yangının çevreye yayılmasını önlemek için yoğun mücadele verilirken, itfaiye araçlarındaki sular söndürmeye yetmedi. Yangın yaklaşık 2 saat süren çalışmanın ardından güçlükle kontrol altına alınabildi. Atölye ve üzerinde bulunan 3 katlı ev tamamen yanarak kullanılmaz hale geldiği yangının çıkış nedeni araştırılıyor.


Öte yandan mahalleli böyle büyük bir yangına sadece itfaiye aracıyla müdahale edilmesine tepki gösterdi. Tepkili vatandaşlar, etrafa sıçrama olasılığı göz önüne alınarak, havadan da söndürme çalışması yapılması gerektiğini savundu.

HABER: C.ÜSTÜNER
GÖRÜNTÜ:S.AYDINLI