İl Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri düzenledikleri uyuşturucu operasyonu ile uyuşturucu tacirlerine ağır darbe vurdu.
 
Uyuşturucu İle Mücadele Şube Müdürlüğünce, sokak satıcılarına yönelik yürütülen planlı çalışma kapsamında Konuralp Çiftepınarlar Mahallesi ve Orhangazi Mahallesi civarında organize olarak uyuşturucu madde ticareti yaptığı tespit edilen şahıslara eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Uzun süreli takipler sonucunda 8 şüpheli şahıs 13 Şubat pazartesi günü örgüt faaliyeti çerçevesinde uyuşturucu madde ticareti yapmak suçundan yakalandı.



İkametlerde arama yapıldı
Şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda satışa hazır vaziyette 95 gram bonzai, 32,2 gram esrar, 1 adet ruhsatsız av tüfeği, uyuşturucu satışından elde edilen 1705TL nakit para ele geçirildi. Operasyonda narkotik köpeği 'Shadow' da yer aldı.

Şüpheli şahıslardan uyuşturucu madde temin ettiği tespit edilen 20 şahıs ise 90,7 gram eroin, 51,9 gram bonzai, 1 adet ecstasy hap ve 1 gram uyuşturucu Meteamfetamin maddeleri ile yakalandı.

20 şahsa adli işlem yapıldı
20 şahsa haklarından uyuşturucu madde ticareti yapmak ve uyuşturucu madde bulundurmak kullanmak suçlarından adli işlem yapıldı.

4 kişi farklı tarihlerde cezaevine gönderildi
Örgüt üyesi şüpheli şahıslardan uyuşturucu madde temin ederek örgüt üyeleri ile irtibatlı olarak uyuşturucu madde ticareti yaptığı tespit edilen 4 şahıs farklı tarihlerde dosya kapsamında tutuklanarak cezaevine gönderildi.



8 kişi adliyeye sevk edildi
Örgütlü olarak uyuşturucu madde ticareti yapmak suçundan gözaltına alınan 8 şüpheli şahıs 16 Şubat Perşembe günü adliyeye sevk edildi.

2 şahıs serbest kaldı
Şüphelilerden 1 şahıs Cumhuriyet Savcısı kararı ile 1 şahıs adli kontrol ile serbest kaldı.
E.Ö., R. S., M. Z., F. Ç., M. U. ve M. Z. 6 şüpheli şahıs ise sevk edildiği adli makamlarca örgüt faaliyeti çerçevesinde “Uyuşturucu Madde Ticareti” suçundan tutuklandı.

Toplam 10 kişi tutuklandı
Emniyet güçleri soruşturma kapsamında 10 şahıs tutuklanarak cezaevine teslim edildiğini bildirdi.