43 yaşında iki çocuk babası Adem Erdem arsa satın almak için paraya ihtiyaç duydu. Erdem daha sonra arkadaşı tarafından bir miktar kredi çekti ancak para yetmeyince İstanbul’da komisyon alarak kişilerin kredi işlerini halleden bir şahısla tanıştırıldı.

“Bana önce 42 bin TL çektirdiler”
Erdem, o şahısların kendisi için 5.5 milyon kredi çekip, bu sıkıntılı hayattan kurtaracaklarını vaat ettiklerini iddia ederek yaşadığı dolandırıcılık hikayesini şöyle anlattı:

“Paraya ihtiyacım oldu. Arsamın ek yeri vardı onu da satın alıp müteahhide verecektim. Maliyeti 100 bin TL idi. Daha sonra komşum olan B.K. isimli şahıs kendisinin S.G. isimli bir arkadaşı olduğunu ve bana kredi konusunda yardımcı olabileceklerini söyledi. Daha sonra S.G. bana 42 bin TL para çıkarttı. Başka kredi çıkartamayınca Daha sonra beni E.Ç. isimli şahısla tanıştırdılar. İstanbul’a gittim ve onunla bankaya gittik. Çektiğim parayı bankaya yatırmıştım, çekip kendisine verdim.

“5.5 milyon kredi çekip beni sıkıntılarımdan kurtaracağını söyledi”
Aradan zaman geçti ben tekrar İstanbul’a gittim. E.Ç. isimli şahıs bana 5.5 milyon kredi çekeceğini ve beni bu sıkıntıdan kurtaracağını söyledi. 500 bin TL’yi kendisi alacaktı 5 milyon TL’yi de bana verecekti. Biz de hep battığımız için belki kurtuluruz diyerek tamam dedik. Bana çekeceği kredinin bir kısmının hibe olduğunu söyleyerek parayı bankaya yatırıp geri ödemesini faiziyle yapabileceğimi söyledi.

“Sürekli para istediler”
Aradan bir süre daha geçtikten sonra bana İstanbul’a gelmem gerektiğini maaşımda ipotek olduğu için kredinin çıkmadığını, bunun kaldırılması için de 90 bin TL’lik senet imzalattı. Adliyeye gittik, yanında benimle aynı durumda olan 2 kişi daha vardı. Düzce’ye döndüm aradan iki üç gün geçtikten sonra beni tekrar aradı ve ‘Haftaya İstanbul’a gel, senin adına yumurta satmış gibi fatura düzenleyip bankaya vereceğiz, faturaya imza atman gerek’ dedi. Ben de gittim ve tutarı yazmayan bir faturaya imza attım. Düzce’ye döndükten sonra kredinin çıkıp çıkmadığını sorgulamaya başladım. Bana aracıların para istediğini söylediler. Ben de para olmadığını artık para bulamadığımı söyledim.

“Bana, ‘paranın üzerine soğuk su iç’ dediler”
Daha sonra bana 90 bin TL’lik senet yüzünden İstanbul’dan icra geldi. Ben bunun üzerine İstanbul’a gittim. Beni oyalamaya başladı. Ben de bunun üzerine tavukçu dükkanına gittim. Dükkanda E.Ç.’nin eniştesi A.B. vardı. Kendisine konuyu anlattığımda A.B. bana, “sen bu paraların üzerine soğuk su iç. Git E.Ç.’yi savcılığa ver zaten dosyası çok” deyince dolandırıldığımı anladım.

“700 bin TL kaptırdım, çok mağdurum”
Ben bu şahsa nerden baksanız 700 bin TL paramı kaptırdım. Çok zor durumdayım, geçimimi sağlayamıyorum. Varımı yoğumu bu insanlara kaptırdım. Malulen emekli oldum. Maaşımda bile haciz var.”

Adem Erdem, kendisini dolandırdığını iddia ettiğini şahıslar hakkında suç duyurusunda bulundu.

Haber: Ö.YILMAZ