Geç saatlere kadar çalışmalar devam etti
Akşam saatlerinde TEM Otoyulu Doğanlı mevkiinde meydana gelen kaza sonucu yola dökülen kimyasal maddeler nedeniyle yolun Ankara istikameti trafiğe kapatılmıştı. Kimyasal maddenin tehlike boyutunu araştırmak ve kontrol yapmak için bölgede ekipler tarafından kriz masası oluşturuldu. Olay yerine çağırılan 112, AFAD ve UMKE ekipleri tehlikenin boyutunu araştırmak için yol üzerinde önemli çalışmalar yaptı. Temizlik çalışmasında maddenin köpürmemesi ve daha fazla koku yaymaması için suyla temizleme yapılamayacağından dolayı yola gece geç saatlerde talaş dökülerek trafik tek şeritten verildi. Diğer taraftan TEM Otoyolunun saatlerce kapalı olması nedeniyle trafik Hendek gişelerinden D-100 karayoluna yönlendirildi. Gece saatlerinde D-100 Ankara istikameti Gümüşova ve  Kaynaşlı arasında uzun araç kuyruklarının oluştuğu görüldü.



Kriz masası oluşturuldu
İddialara göre olay yerinde kokuya maruz kalan vatandaşların çevredeki hastanelere müracaat ederek kontrolden geçtiği öğrenilirken 112 Acil Çağrı Merkezi kazayla ilgili kriz masası oluşturdu.



Yaralanan ve kimyasal maddeye temas eden TIR sürücüsü Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’nde kontrol altına alındı. Yola dökülen kimyasal maddenin içinde Demir 3, Klorür, Sodyum, Hipoklarit, Hidrojen, Peroksit gibi maddelerin olduğu tespit edildi.



 “Bunu araştıracağım”
Kaza sırasında yoldan geçen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Başdanışmanı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, kaza yerinde ekiplerden bilgi alarak kazayla ilgili yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi:

“CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın Balıkesirspor’la ilgili İstanbul’da bir toplantı olacaktı. Oradan Ankara’ya doğru yola çıktık ve kazayla karşılaştık. TIR’ın kamyonla çarpışması sonucu yola kimyasal madde dökülmüş. Tehlikeli olduğu için yol trafiğe kapatıldı. Biz de yıkanmasını bekliyoruz ve bu vesileyle buralarda dolaşıyorum. Özellikle asit dolu yolculuk yapanların dikkat etmesi gerekiyor. Bunların en ufak kazada savrulmaması için önlemler alınması gerekiyor. Benden onların fotoğrafını çektim. Bunu araştıracağım. Özellikle kimyasal madde taşıyan araçlar ne kadar kurallara uyuyor araştırılması gerekiyor. Şu an burada kilometrelerce kuyruk var.”

Konuyla ilgili Düzce Valiliği'nden de açıklama yapılarak "T
ehlikeli atıklar İZAYDAŞ Tehlikeli Atık Bertaraf Tesisine imha edilmek üzere gönderilecektir.
Otoyol gün içerisinde kimyasal atıklardan tamamen temizlenerek, tüm şeritler ulaşıma açılacaktır. Şu anda otoyolda 3 şeritten yolculuk yapılabilmektedir." denildi.


Haber: M. SİNE