13 Şubatta Kamu-Sen’in yaptığı basın açıklamasında İstiklal Marşı okunduğu sırada ayağa kalkmayan, Düzce Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nde mimar olarak görevliyken KHK ile ihraç edilen Alev Şahin’e bir tepki de Büyük Birlik Partisi Bolu eski İl Başkanı ve Köroğlu Gençlik Teşkilatı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mahmut Alan’dan geldi.

“Devletimi protesto edeni, protesto ediyorum! Terör örgütünü destekleyip it olacağına, devletini destekle yiğit ol. İstiklal Marşı’mızda ayağa kalkmayan başka ülkede yaşasın” yazılı pankart ile “Sizi Türk Milleti adına protesto ediyorum” diyen Alan ile Şahin arasında uzun süren sözlü tartışma yaşandı. Yaşanan tartışmaya vatandaşlar da katıldı.

İstiklal Marşı’nda ayağa kalkmamasının gerekçesini anlatmaya çalışan Şahin’e cevap olarak Alan ve vatandaşlar hep bir ağızdan İstiklal Marşı’nı okumaya davet etti. Bu sırada Şahin’e kendisinin oturabileceğini söyledi. Daha sonra “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” nidalarıyla meydanı inletti.

Şahin’den Türk Bayrağı’nı eline almasını ve Kahrolsun DHKP-C diye bağırmasını isteyen Alan’ın bu isteğine Şahin, siyasi hiçbir oluşum hakkında görüş beyan etmek istemediğini gerekçe göstererek yanıtsız bıraktı.

Ayrıca Şahin’in İstiklal Marşı okunurken eşlik etmemesi ve hazır olda bulunmaması çevredeki vatandaşların tepkisi ile karşılaştı.

“İstiklal Marşı’nı söylemeyebilirsin ama saygı duyacaksın”
Alan, basına yaptığı açıklamada, kendilerinin de demokratik eylem yapma hakkının bulunduğunu dile getirerek şu ifadelerde bulundu:

“Çok ciddi bir ateş çemberinin içerisindeyiz. Ben bir dernek başkanı olarak AK Partili, CHP’lisi, MHP’lisi yok, vatan evladı var. Bu şekilde İstiklal Marşı’nda ayağa kalkmayanlar ya da kendisini mağdur göstererek devlete karşı eylem yapanları bizim demokratik şekilde protesto etme hakkımız vardır. Şiddet uyguladığımız anda bizim onlardan farkımız kalmaz. Devletimizin hukukuna, devletimize güvenerek demokratik şekilde düşüncemizi ileteceğiz. Bana göre kendisi milleti provoke ediyor. Provokeye gelmeyin. Afrin’deki yiğitlerimiz mücadele ederken, terör devleti ve kuklalarına karşı uyku uyuyamazken, şehit olurken, her yere vefalı Türk yazdıran kahramanlarımızın moralini bozamayız. Sen Türk Milletinden olmayabilirsin. Yahudi, Hıristiyan olabilirsin. Söylemeyebilirsin ama saygı duyacaksın. Terör örgütlerinin iddia ettiği gibi kaba ve zulüm eden bir millet değiliz. Biz zulüm etmedik tebliğ ettik. Ceddimiz, atalarımız ve Afrin’de ki yiğitlerimiz zulme son vermek için şahadete gidiyor. Bu eylemlerle kimsenin moralini bozdurmayız. Afrin yiğitlerine selam olsun. Siz nasıl şahadete gidiyorsanız bizde peşinizdeyiz. Siz düştükçe biz arkanızdayız. Allah-u Ekber nidaları susmayacak, Bayram hiçbir zaman inmeyecektir. Terör devletleri ve kukaları böyle bilsin”

Haber: Ö.YILMAZ