Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) emniyet teşkilatını dışarıdan yönetmek için örgütte oluşturulan sivil mahrem yapılanmasına yönelik Ankara merkezli 81 ilde yaptığı operasyon, Düzce’de kritik bir detayın ortaya çıkmasını sağladı.

Şüphelilerin takip edildiği belirlendi
Türkiye genelinde sayıları binleri bulan ve Düzce’de 41 şahsın tespit edildiği sivil mahrem yapılanmasına ilişkin soruşturmada adı geçen şahıslar hakkında Düzce Cumhuriyet Başsavcılığının gereken çalışmayı çok önceden başlattığı tespit edildi.

31’ine zaten işlem yapıldığı ortaya çıktı
Düzce’de FETÖ soruşturmaları kapsamında dikkat çeken operasyonlar yapan başsavcılığın Ankara merkezli dev soruşturma öncesinde mahrem yapıdaki 41 şüphelinin 31’ine işlem yaptığı, 10 şüpheliyi için ise soruşturmanın çeşitli safhalarına dahil ettiği belirlendi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla başlatılan soruşturmada adı geçen şüpheliler ile Düzce’de başsavcılık tarafından yürütülen soruşturmalarda adı geçen isimlerin aynı olması dikkatlerden kaçmadı. Bilindiği üzere mahrem yapılanma operasyonda başsavcılık tarafından Düzce’de tespit edilen şüpheliler için daha önce işlem yapıldığı bildirilmiş, Düzce’de 12 şüphelinin gözaltına alındığı 7 şüphelinin arandığı belirtilmişti.