Hırsızlar şimdi de yollarda biriken yağmur sularının akması için yerleştirilen demir mazgalları gözlerine dikti.

Belediyeye zararı 30 bin TL'yi geçti
Düzce'de son 1.5 ay içerisinde neredeyse her akşam 4-5 tane mazgal çalınması üzerine belediye yetkilileri soluğu adliyede aldı. Savcılığa suç duyurusunda bulunulan hırsızlık olayının belediyeye maliyetinin 30 bin TL'yi geçtiği öğrenildi. İlk olarak Kalıcı Konutlar'daki mazgallara dadanan ardından rotayı şehir merkezine çeviren hırsızlar, son işlerinde görüntülendi.

Güvenlik kamerası saniye saniye kaydetti
D-100 Karayolu Çoban mevkiindeki yan yol üzerinde bulunan 8 tane mazgalı tek tek çalan motosikletli 2 hırsız, bir işyerinin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. İşyerlerinin kapalı olduğu gece saatlerini seçen 2 hırsız, mazgalın yanında motosikletle duruyor. Sürücü araçtan inmezken arkasındaki arkadaşı, hızla sabit olmayan mazgalı alarak motosikletin arkasına koyuyor. Ardından üzerine oturarak hızla bölgeden uzaklaşıyorlar.

Vatandaşa 'Dikkatli olun' çağrısı
Güvenlik güçlerinin yakalanmaları için yoğun bir çalışma yürüttüğü mazgal hırsızları ile ilgili belediye tarafından vatandaşlara bir de çağrı yapıldı. Yaklaşık 45 gündür bir gecede birden fazla mazgalı çalarak şehre zarar veren hırsızlara karşı dikkatli olunması ve şüpheli bir durumla karşılaşıldığında hemen polis ihbarda bulunulması istendi.

Tehlikeye davetiye!
Öte yandan şu ana kadar 200'ün üzerinde yağmur suyu mazgalını çalan hırsızlar, vatandaşın hayatını da tehlikeye düşürüyor. Çaldıkları mazgallar nedeniyle yolda oluşan delikler, hem sürücüler hem de yayalar için tehlike teşkil ediyor.

Haber: C.ÜSTÜNER