Olay, dün gece saatlerinde Arapçitfliği Mahallesi mevkiinden de geçen Melen Suyu kenarında yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Melen Suyu kenarına metalik renkte, kül formunda ve boğazda yanma hissi yaratan atık bir madde döküldü. Maddenin üzeri ise bir iş makinesi tarafından başka bir atık dökülerek kapatılmaya çalışıldı. Vatandaşların durumu fark etmesi üzerine olay jandarma ekiplerine bildirildi.

Haber verilmesi üzerine olay yerine gelen İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler, maddenin boğazda yanma hissi yarattığını fark etmesi üzerine durumu Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne bildirdi. Bölgeye hemen müdürlüğe bağlı çevre mühendisleri geldi. Yapılan incelemeler neticesinde maddenin kimyasal atık değil metal atığı olduğu ve kül haline geldiği anlaşıldı.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre böyle atıkların en yakın katı atık bertaraf tesisinin olduğu bölgeye gönderilmesi gerektiği öğrenildi.

Olayla ilgili inceleme başlatılırken, bölgeye maddeyi bırakan kamyon ve sürücülerini bulmak için arama çalışması başlatıldı.

Haber: Ö.YILMAZ