Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında savcılık sorgusunun ardından hakim karşısına çıkan Cumayeri Eski Kaymakamı Abdurrahman İçyer, tutuklandı.

Resmi Gazete'de yer alan 672 sayılı KHK ile kamu kurumlarında çalışan çok sayıda kişinin görevlerine son verilirken, meslekten çıkarılan kaymakamlar arasında Cumayeri Kaymakamı Abdurrahman İçyer de yer almıştı. Meslekten ihraç edilmesinden sonra gözaltına alınan Eski Kaymakam İçyer, Düzce İl Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilmişti. İçyer, savcılık sorgusunun ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

1 öğretmen ve 2 memur da tutuklandı

Ayrıca Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında, örgütle bağlantısı olduğu iddiasıyla gözaltına alınan öğretmenler M.K. ve T.D. ile memurlar F.A., S.K. ve E.A. ile doktor F.S. adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden öğretmen M.K, memurlar F.A. ve S.K. çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, diğer 3 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Öte yandan 672 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği ya da irtibatı olan kamu kurumlarındaki çok sayıda çalışanın görevlerine son verilmişti. Olağanüstü Hal kapsamındaki kararname ile kamu personeline ilişkin bazı tedbirler alınması amaçlanırken, meslekten çıkarılan kamu görevlileri arasında Cumayeri Eski Kaymakamı Abdurrahman İçyer'in dışında Düzce'den çok sayıda kişi de yer almıştı.

C. ÜSTÜNER