TEM Otoyolu Gümüşova mevkiindeki dinlenme tesisinde servet değerindeki ziynet eşyası ile dövizlerin çalınmasının ardından Gümüşova İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince başlatılan soruşturma çok yönlü olarak devam ediyor.

Soygunda kullanılan otomobil Hendek’te bulundu
Önceki gün gece yarısı meydana gelen film gibi hırsızlık olayı sonrası Gümüşova İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin başlattığı geniş çaplı soruşturmada büyük mesafe kat edildi. Hırsızlık olayının üzerinden çok geçmeden çalınan valizler ile hırsızlıkta kullanılan iki araçtan birini Ankara’da bulan ekipler, bu sabah saatlerinde diğer aracı Sakarya’nın Hendek ilçesinde buldu. 22 BH 567 plakalı otomobil, Hendek’e bağlı Yeni Mahallede yer alan Yıldırım Beyazıt Caddesi’ndeki boş bir arazide bulundu.

Araçtan cep telefonu çıktı
Polisin sorumluluk bölgesinde bulunan ve S.K.’ya ait olduğu belirlenen araç üzerinde olay yeri inceleme ekipleri delil çalışması yaptı. Araçta bir adet cep telefonu bulundu. Parmak izi çalışmasının ardından otomobil otoparka çekildi.



Araçları sahte kimlikle kiralamışlar
Hırsızlıkta kullanılan iki aracın bulunmasıyla birlikte Gümüşova İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri Ankara Emniyet Müdürlüğü ile koordineli olarak hırsızlık olayının aydınlatılması için çalışıyor. Soygunun gerçekleştiği tesisin güvenlik kameralarının kayıtlarından kurye aracının camını kırarak valizleri alan ve soygun anını başka bir araçla perdeleyen şüpheli ya da şüphelilerin kimliklerini belirlemek için çalışıyor. Soygunda kullanılan ve Hendek gişelerden çıkış yaptıkları belirlenen iki aracın sahte kimlikle kiralandıkları tespit edildi. Jandarma ekipleri elde edilen bilgiler ışığında olayı kısa sürede aydınlatmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Haber:Y.SEVER-Ş.ÇAKIR