13 Şubatta Kamu-Sen’in yaptığı basın açıklamasında İstiklal Marşı okunduğu sırada ayağa kalkmayan, Düzce Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nde mimar olarak görevliyken KHK ile ihraç edilen Alev Şahin’e tepki çığ gibi büyüyor.

Avni Akyol Parkı’nda ‘İşimi, ekmeğimi geri istiyorum’ sloganıyla oturma eylemi yapan Alev Şahin’i, aynı yerde, İstiklal Marşı’nda ayağa kalkmadığı gerekçesi ile protesto eden İlhan Koç isimli vatandaşın ardından bu kez diğer vatandaşlar tepki gösterdi.



“Benim davam ‘vatan, millet, Sakarya’; İstiklal Marşı’na saygın olacak”
Bir vatandaşın Şahin’in yanına gelerek kendisine davasında destek verdiğini ancak İstiklal Marşı’nda ayağa kalkmamasına isyan eden bir vatandaş şu ifadeleri kullandı:

“İstiklal Marşı okunduğu zaman, Türkiye Cumhuriyeti’nin vatan evladı ‘hazır ol’a geçer, ‘Korkma, Sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak’ diye bağırır. Bunu yapmanız gerekirdi. Ben sizi için imza da attım, sizi destekledim davanız için ama Afrin’de askerlerimiz şu an ölüyor. İstiklal Marşı dediğin zaman, ‘Korkma’ diyor, ‘Sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak’ diyor. Olduğun yerde oturmayacaksın, hazır ola geçeceksin hanımefendi. Ben sizin davanızda arkanızda durdum. Bu yüzden ben sizi kınıyorum. Sizin davanız haklı, benim davam, ‘İstiklal Marşı’, benim davam ‘vatan, millet, Sakarya’. İstiklal Marşı’na saygın olacak.”



“Siz, Afrin’deki Mehmetçiğimize destek oluyor musunuz?” diye bağırarak Şahin’e yüklenen bir başka vatandaş ise, Şahin’in önündeki döviz ve taburelere tekme atarak hakaret etti. Araya polis ekiplerinin girmesi ile şahıs uzaklaştırıldı.

“Vatanı sevmek, bu halkı sevmek benim üzerimden yapılacak bir şey değil” Şahin bu kez vatandaşların, dua edilirken bacak bacak üstüne attığı ve dini değerlere saygısı olmadığı, gerekçesi ile yüklenildi.



“Ben bu halkın çıkarını korumak için bedel ödeyen bir insanım”
“Vatandaşların “İstiklal Marşı okunurken ayağa kalkacaksın” nidalarıyla inlettiği meydanda kendini anlatmaya çalışan Şahin, etrafına seslenerek şunları kaydetti:

“Niçin yapıyorsunuz bunu? Ben bu halkın çıkarını korumak için bedel ödeyen bir insanım. Nasıl sizin değerlerinize saygısızlık yaparım? Ben bu halkı sevmeseydim beton firmalarının betondan çalıp dökmesine, müteahhitlerin sizin paralarınızın üzerine yatıp kaliteli imalatlar yapmamasına göz yumardım. Vatanı sevmek sadece bugün beni hedefe koyanların yaptığı gibi bir şey değildir. Vatanı gerçekten sevmek onun için bedel ödemektir. Ben işime, ekmeğime sahip çıktım. Sizin yarınlarınıza, beklide bugün beni protesto eden sizlerin çocuklarının oturacağı binaları korudum.”

Haber: Ö.YILMAZ