Olay gece saatlerinde D-655 Karayolunda yaşandı. Akçakoca İstikametinden Düzce istikametine seyreden 81 FL 009 plakalı motosiklet hakkında çok sayıda trafiği tehlikeye düşürmekten polise ihbar yapıldı. Bu ihbarı değerlendiren Düzce İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Yığılca Işıklı kavşakta söz konusu motosikleti durdurmak istedi. Ancak motosiklet sürücüsü, aracı görevli polis memurunun üzerine sürerek kaçmaya başladı.

Bunun üzerine ara sokaklardan Sancaklar Mahallesine giren motosikleti yakalamak için, tüm emniyet birimleri teyakkuza geçti. Sancaklar mahallesinde motosikletin tehlikeli bir şekilde seyrettiği yönünde yoğun ihbar alan polis ekipleri, mahallenin tüm ara sokaklarında, motosikleti aramaya başladı.

Sancaklar Mahallesi Torlak Sokak üzerinden gelen bir ihbarı değerlendiren ekipler, bir evin bahçesinde motosikleti terk edilmiş halde buldu. Kaçan şahısları yakalamak için çevrede inceleme yapan ekipler, bir ize rastlayamadı.

Motosiklet plakası üzerinden ruhsat sahibinin bilgilerine ulaşan ekipler, ruhsat sahibinin E.A isimli şahıs olduğunu ve motosikletin daha öncede karayolları güvenliğini tehlikeye düşürmek ve ruhsat sahibinin alkollü motosiklet kullandığı yönünde kayıtlarının bulunduğuna rastladı. Motosiklet gerekli incelemelerin ardından Çekici yardımıyla Yediemin Otoparkına çekilirken, polis ekipleri motosiklet sürücüsü ve ruhsat sahibini yakalamak için çalışma başlattı.