Türkiye'de Cuma gecesi gerçekleşen darbe girişiminin yurt genelinde tam anlamıyla bastırılmasıyla, Gülen cemaati ile bağlantılı olduğu gerekçesiyle kamu ağırlıklı görevden uzaklaştırmalar ve açığa almalarla sürüyor. Cuma gününün ardından başlayan operasyonlarda aralarında polis, öğretmen, yargı mensubu, bürokrat ve akademisyenlerin olduğu 50,000'e yakın kamu çalışanı ya açığa alındı ya da görevden uzaklaştırıldı.

Darbe girişimine destek verdiği tespit edilen herkes, bir bir gözaltına alınarak adliyeye sevk edilirken, Düzce’de bu noktada ilk kez bir muhtar gözaltına alındı. Düzce merkeze bağlı Musababa Köyü’nde darbe akşamı girişime destek verdiği iddia edilen muhtar Ahmet Yılmaz, emniyet ekiplerince gözaltına alındı. Muhtarın darbe akşamı imamın sela okumasını engellemeye yine köyde toplanan kalabalığı da dağıtmaya çalıştığı için gözaltına alındığı iddia edildi.  Emniyetteki ifadesinin ardından muhtar, adliyeye sevk edildi.

Çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Yılmaz, Türkiye Muhtarlar Derneği Düzce Şubesi’nin eski başkanıydı. Yılmaz, yapılan son kongrede başkanlığı Aybaşı Köyü Muhtarı Yaşar Çengel’e kaptırmıştı. 


Haber;S.KAŞKIR