Akınlar Mahallesi’nde bulunan Fen Lisesinde okuyan ve kaldığı okulun yurdunda hap içerek intihar girişiminde bulunduğu iddia edilen 12.sınıf öğrencisi B.Ç.’den haber var. Genç kızın sınav stresi altında olduğu ve ailevi bir takım nedenlerden dolayı intihara kalkıştığı gerçeği ortaya çıktı.

Dün akşam 20:30 sularında yaşanan olaya ilişkin Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi.

“İlimiz Fen Lisesi 12. Sınıf öğrencisi okul pansiyondaki 2. etütte görülmemiş olup, sebebi sorulduğunda fazlaca ilaç içtiğini beyan etmesi üzerine nöbetçi öğretmen tarafından hemen 112 acil çağrı merkezi aranarak, nöbetçi öğretmen nezaretinde Düzce Üniversitesi Araştırma Hastanesi Acil Polikliniğe götürülmüştür. Hastanede tedbir amaçlı öğrencinin midesi yıkanmış, yapılan tetkikler sonucunda herhangi ciddi bir durum olmaması ve öğrencinin sağlık durumunun iyi olması nedeniyle taburcu edilmiştir. Öğrencinin sınav stresi ve ailevi nedenlerden dolayı böyle bir girişimde bulunduğu bilgisi alınmıştır. Öğrencinin sağlık durumunun iyi olup okulunda eğitim ve öğretime devam etmektedir. Valiliğimiz söz konusu öğrencimizin durumuyla yakından ilgilenmektedir.” 

Haber: Ö.YILMAZ