İşçilerin çalıştıkları inşaat içerisinde ısınmak için yaktıkları lastikler başlarına bela oldu… Nusrettin Mahallesi’ndeki bir inşaatta üşüyen işçilerin ısınmak amacıyla yaktıkları lastikler yangın paniğine neden oldu.

Edinilen bilgilere göre; akşam saatlerinde İstiklal Caddesi, Atatürk İlkokulu yanında inşaat halinde olan binada çalışan işçiler, topladıkları lastikleri yakmaya başladı. Vatandaşlar ise sokağı siyah dumanların kapladığını görünce durumu 112 Acil’e bildirdi. İhbar üzerine büyük bir yangın olabileceği ihtimaline karşı verilen adrese iki itfaiye aracı birden sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri, müdahale için hızla binaya girdi. Bina içerisinde yangın ararken yaktıkları lastiklerin etrafında ısınmaya çalışan işçilerle karşılaşan itfaiye erleri, bir yangının söz konusu olmadığını anlayınca müdürlüğe geri dönüş yaptı.

Yangın olmadığını öğrenen mahalleli rahat bir nefes aldı almasına ancak yanan lastiklerin kirlettiği hava ve vatandaşta yarattığı paniğin telafisi olmadı.