Adana’nın Aladağ ilçesinde geçtiğimiz hafta meydana gelen 10'u öğrenci, 1 çocuk ve 1'i eğitimen toplam 12 kişinin hayatını kaybettiği yurt yangınından sonra bir yangın haberi de komşudan geldi.

Bolu'da bulunan 125 öğrencinin yatılı kaldığı yurtta çıkan yangın, büyük paniğe yol açtı.Edinilen bilgiye göre, yangın dün saat 18:00 sularında Tabaklar Mahallesi Eflatun Sokak üzerinde bulunan Merkez Endüstri Meslek Lisesi Öğrenci Pansiyonu’nda meydana geldi. Yurdun çamaşırhane bölümünde çıkan yangını dumanların yayılması ile farkeden öğrenciler, hemen çamaşırhaneye inerek yangın tüpüyle alevlere müdahale etti. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen Bolu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’ne bağlı ekipler alevleri kontrol altına aldı. Yurtta kalan öğrencilerin tamamı dışarıya çıkartılırken, büyümeden kontrol altına alınması sayesinde çıkan yangında kimse hastanelik olmadı. Polis olayla ilgili inceleme başlattı. 

Öte yandan Adana’nın Aladağ ilçesindeki yangında olduğu gibi Bolu'daki yurt yangınında da yangın merdiven çıkış kapısının kilitli olduğu iddia edildi.