Polis sır perdesini kaldırdı
Düzce İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri 4 ay önce Ağa Mahallesinde müdürlüğünü yaptığını Rıza Malatyalı Ortaokulu’na yaklaşık 100 metre mesafede otomobilinin içerisinde başından vurulmuş halde ölü olarak bulunan Sait Tekin’in korkunç infazındaki sır perdesini ortadan kaldırdı.

Aylarca süren titiz ve başarılı çalışma
Rıza Malatyalı Ortaokulu Müdürü Sait Tekin’in öldürülmesi olayı ile ilgili olarak Düzce İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri aylarca titiz ve başarılı bir çalışma yürüttü.

Sayısız kamera kaydı incelendi
Polis, cinayeti gerçekleştiren fail ve faillerinin yakalanmalarına yönelik çalışmalar kapsamında olayın gerçekleştiği tarihten 13 Temmuz  Perşembe gününe kadar olay yerinin incelemesi, tanıklardan elde edilen bilgiler, maktule ait kişisel bilgiler ve çevreden elde edilen yaklaşık 45 işyeri, MOBESE, Plaka Tanıma Sistemi’ne (PTS) ait kamera görüntüleri ile halk otobüsü kamerasından cinayet zanlısının kullandığı aracı tespit etti.

Ankara'da operasyon: 10 şüpheli gözaltına alındı
Araç üzerinde yapılan çalışmalar sonrasında olayı çok sayıda suç kaydı bulunan ve cezaevi firarisi olan M.K. isimli şahsın Ankara’dan gelerek para karşılığında gerçekleştirdiği tespit edildi. Cinayet ile ilgili derinlemesine yapılan çalışmalarda toplamda 10 şüpheli şahıs gözaltına alındı. Cinayeti gerçekleştiren M.K., cinayetin işlenmesi amacı ile aracılık yaparak yardım eden E.K ve cinayeti azmettirdiği anlaşılan N.K ve T.K. Ankara’da yapılan operasyonla yakalandı. Düzce’ye getirilen zanlılardan M.K., E.K, N.K ve T.K.  cinayeti planlayarak gerçekleştirdikleri gerekçesiyle tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

Haber:Y.SEVER