Karamanlı Mahallesi Stadyum Caddesi'nde bulunan apartmanın 5. katından düşerek kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden 10 yaşındaki Umut Sümbül'ün annesi Gülsen Başaran (47), komşularının şikayeti üzerine gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye çıkarılan anne Gülseren Başaran savcılık ifadesinin ardından nöbetçi mahkeme tarafından serbest bırakıldı.
 
Öte yandan anne Gülsen Başaran'ın Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde yaşadığı, ilk eşinden çocuğunun olmadığı, bunun üzerine eşiyle Umut'u evlatlık edindikleri öğrenildi. Ancak 3-4 yaşlarındayken üvey babası ölen Umut'un psikolojik sorunlar yaşamaya başladığı belirtildi.
 
Daha sonra Bolu'ya taşınan Gülsen Başaran'ın, burada G.B. ile evlendiği ve Umut'u tedavi ettirdikleri ifade edildi. Çocuğun balkondan düştüğü gün psikiyatrik ilaçlarını almadığı, balkona çıktığında bir süre korkuluklara tutunduktan sonra yere düştüğü belirlendi.
 
Karamanlı Mahallesi Stadyum Caddesi'ndeki bir apartmanın 5. katında ailesiyle yaşayan Umut Sümbül (10), balkonda dengesini kaybederek toprak zemine düşmüş, önce Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi’ne daha sonra da Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edilmesine rağmen yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmişti.