Aziziye Mahallesi pazaryeri mevkiinde yol kenarında bulunan bir ağaç dallarından değil gövdesinden budandı! Üstelik bunu SEDAŞ yetkilileri değil bir vatandaş yaptı.

Elektrik direğinin hemen bitişiğinde bulunan ağacı enerji hatlarına değdiği gerekçesi kesen vatandaşı, başka bir vatandaş cep telefonu ile görüntüleyerek, haber merkezimize gönderdi.

Dayadığı merdiven yardımı ile ağacın ortasına kadar çıkan ve burada önce iki geniş dalı ardından tam gövdeden yükselen bölümü kesen vatandaşın olası bir elektrik kaçağı ihtimalini göz ardı etmesi

'ölümle dans' olarak yorumlandı. Motorlu testere ile gövdesinden budadan ağacın kesim işlemi sırasında etrafta toplanan vatandaşların olup biteni meraklı gözlerle izlemesi de kameraya takıldı.

Neyse ki şans eseri hiçbir olumsuz durum yaşanmadan kesilen ağaçla ilgili SEDAŞ'a bilgi verilmediği de ortaya çıktı. Bu konuda sık sık vatandaşları uyaran SEDAŞ, elektrik hatlarının yakınında bulunan ve herhangi bir nedenle kesilmesi gereken ağaçlar için kuruma haber verilmesi gerektiğini ve mutlaka o bölgede güvenlik önlemi alınması gerektiğini vurguladı.

Haber: C. ÜSTÜNER