Akşam saat 18.00’da başlayan olay gece 03.30 sıralarında sonuçlandı. Olay Akçakoca Yolu üzerinde bulunan Sinan Ö., petrol istasyonunda bulunan Fazlı A. Sezgin Karayel’in ”Bu İstasyona kim ruhsat verdi. Suyun Kenarında İSKİ nerede” yorumu ile paylaşılan haberden sonra sosyal paylaşım sitesinde Fazlı A.ve Nakliyeciler Kooperatifi yakınları ile sosyal medyada yorumlar üzerinden restleşmeler başladı.

Yorum resti emniyette bitti
Yorumlarda yaşanan gerilim telefonda tehdit ve hakaret boyutlarına ulaşınca Sinan Ö.’nün istasyonunda bulunan Fazlı A. Sezgin Karayel’i istasyona çağırarak gelmesini istedi. Telefonda Cumhurbaşkanını ve Karayel’in ailesine sinkaf kullanıldığı iddiası üzerine konu emniyet ekiplerine bildirildi. Fazlı A. ve yanındaki kişiler Sezgin Karayelin şikayetçi olması üzerine istasyonda gözaltına alınarak güvenlik şubede “ Cumhurbaşkanına Hakaret” iddiasıyla ifadesi alınmak üzere şubeye getirildiler.

Orhan Yılmaz emniyette
Şüphelilerin güvenlik şubeye alınmasından sonra Güvenlik şubeye gelen Düzce Nakliyeciler Kooperatifi Başkanı Orhan Yılmaz Fazlı A.’nın şubede yanına gelerek görüşme yaptı. Müşteki Sezgin Karayel’in Fazlı A.’dan şikayetçi ve Orhan Yılmaz’dan azmettirici olarak beyanda bulunmasından sonra Orhan Yılmaz’ın ifadesinin alınması için işlemler başlatıldı.

Olay esnasında Emniyet Müdürlüğü çevresinde toplanan Orhan Yılmaz ve Fazlı A. Ya yakın isimler Karayelin davacı şikayetçi olmaması ricaların karşılık bulmaması üzerine dışarıda toplanan kalabalık emniyet ekiplerinin ikazı ile dağıldı.

Edinilen bilgiye göre dün gece saat 03.30 civarında gözaltına alınan Fazlı A. Savcılığın kişinin rahatsızlığını da nazara alarak takipli olarak serbest bırakıldı.

Düzce Nakliyeciler Kooperatifi Başkanı Orhan Yılmazın olaya azmettirici iddiasıyla ifadesinin alınacağı öğrenildi.

Haber: S. ÜNSAL

İşte olaya konu olan Malumat Gazetesi’nde çıkan haber;