Yığılca'ya bağlı Dutlar Köyü bugün intihara teşebbüs olayı ile sarsıldı. Köyde yaşayan 3 çocuk babası bir adam, ormanlık alandaki elektrik direğine çıktı.

Çatalağzı mevkiindeki ormanlık alanın içerisinden geçen elektrik direklerinden birine çıkan  Muhammet M., telefonla ulaştığı kişilere intihar edeceğini söyledi.


 

112 Acil Çağrı Merkezi'ne ihbarda bulunulması üzerine bölgeye jandarma, sağlık, itfaiye, orman işletme ve AFAD ekipleri sevk edildi. Olayın ormanlık alanda yaşanması nedeniye araçlar giriş yapamayınca ekipler yaya olarak bölgeye ulaştı.

Bir yandan Muhammet M.'yi aşağıya inmesi için ikna etmeye çalışan ekipler, bir yandan da atlama ihtimaline karşı gerekli önlemleri aldı.


 

Neredeyse en tepesine çıktığı direkten inmesi için uzun süre dil dökülen Muhammet M., bölgeye gelen Yığılca Kaymakam Vekili Muhammed İkbal Yelek ve savcının konuşmaları sonrası ikna olarak direkten indi. Yaklaşık 1.5 saat sonra ikna çabalarına olumlu yanıt vererek aşağıya inen Muhammet M., ambulansla Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne kaldırıldı.


 

Ormandan ağaç kestiği gerekçesi ile Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri tarafından sorgulandığı iddia edilen Muhammet M.'nin ağaç kesmediğini ve haksız yere sorgulandığını söyleyerek intihara kalkıştığı ileri sürüldü.



Haber: C.ÜSTÜNER