"AK Parti Çilimli" adıyla kurulan whatsapp grubuna, AK Parti Düzce İl Başkan Yardımcısı Gönül Yeşilyurt'un dikkatsizliği sonucu dahil olan ve Milletvekili Ümit Yılmaz ve MHP alehyine paylaşımlara şahit olan MHP İl Başkanı İlhami Caboğlu, yaşananları değerlendirdi.

"AK Parti'nin böyle şeylere ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum"
AK Partili isimlerin sosyal medya üzerinden MHP'ye karşı olumsuz bir algı oluşturma girişimlerini eleştiren Caboğlu, şöyle konuştu:

"AK Parti gibi memleketimize ciddi hizmetler vermiş bir siyasi partinin böyle şeylere ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum ama bunlar son zamanlarda kamuoyunda gündeme geliyor. Düzce bir karar verdi; ‘Biz bu dönem Milliyetçi Hareket Partisi'ni deneyeceğiz’ dedi. Baktılar ki Ümit Yılmaz mecliste de Düzce’de de kabul gördü ve çıta yükselmeye başladı bu tür davranışlara ihtiyaç duydular. Zaten artık süreç, "Bu dönem Düzce’nin dönemi" der gibi vaziyet almaya başladı." 

"O insanları da incitmek istemiyorum"
Paylaşımlar karşısında sessiz kalması hakkında ise "Ben şimdi bir şeyler yazacağım oraya olmayacak. O insanları da incitmek istemiyorum. Ama sonra sağ olsunlar çıkarttılar beni gruptan. Beni de kurtardılar, kendilerini de kurtardılar. İnanın bunlara gerek yok." dedi.

"Cumhur İttifakı'nı bozacak bir şekilde söylememiz olmaz"
Cumhur İttifakı'na atıfta bulunarak, AK Parti'nin bu tür davranışlardan uzak durması gerektiğine işaret eden MHP Düzce İl Başkanı İlhami Caboğlu, şunları kaydetti:

"Bir kere biz Cumhur İttifakı'ndayız. Genel başkanımızın çok hassas olduğu bir şey. Bu proje sayın genel başkanımızın projesidir. Yerelde siyasetçilerin meziyetsizce, yanlış yaptığı şeyler varsa burada onları doğru yere sevk etme açısından gayret içerisinde oluruz. Ama bu noktada Cumhurbaşkanımıza veya Cumhur İttifakı'nı bozacak bir şekilde bir söylememiz olmaz." 

Haber: C. ÜSTÜNER