4 Aralık Pazartesi günü Şerefiye Mahallesi Uzunzade Sokak üzerinde seyreden lüks bir cipten araca taş atarak durdurma yönetimiyle içerisinde 58 bin TL olan çantayı çalan şüphelilerin kimlikleri tespit edildi.

Hırsızlık olayının ardından bölgede geniş çaplı inceleme başlatan ve güvenlik kameralarını mercek altına alan Düzce İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü, olayın çözülmesi için özel bir ekip oluşturdu. Kameralara yansıyan görüntüler ve hırsızlık mağduru vatandaşın ifadesi doğrultusunda titiz bir çalışma yürüten özel ekip, hırsızların kullandığı yönteme yoğunlaşarak bazı illerdeki emniyet yetkilileri ile de irtibata geçti. Bu doğrultuda geçmişe dönük yapılan detaylı inceleme sonucunda olayın şüphelilerinin daha önce de benzer yöntemlere başvuran Adanalı bir hırsızlık şebekesi olduğu tespit edildi.

Çok sayıda ilde hırsızlık olayı gerçekleştirdikleri belirlenen ve suç dosyası kabarık olan Hüseyin T., Engin T. ve Fırat A.'nın yakalanması için çalışmalar sürerken, şüphelilerden Engin T. hakkında yakalama kararı bulunduğu ortaya çıktı. Ayrıca şüphelilerle birlikte hareket eden 4. bir şahsın daha olduğu ve söz konusu şüphelinin kimlik tespit çalışmalarının devam ettiği bilgisi edinildi.

Haber: C. ÜSTÜNER