Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Vali Ali Fidan ve beraberindeki heyetle, Ankara Gölbaşı'nda darbe girişimi sırasında şehit düşen Özel Harekat Daire Başkanlığında görevli Emniyet Müdürü Ufuk Baysan’ın, Beyköy’ bağlı Çalıcuma köyündeki baba ocağını ziyaret ederek taziyede bulundu. Bakan Özlü’ye ziyarette, Düzce İl Jandarma Alay Komutanı Albay Bilal Güvenir, Belediye Başkanı Mehmet Keleş, İl Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz, AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin de eşlik etti.


Şehit babası Ramazan Baysan’a başsağlığı dileyen Özlü, cenaze törenine Bakanlar Kurulu toplantısı olduğu için katılamadığını söyledi. Seçimde amaçlarına ulaşamayanların teröre sarıldığını söyleyen Özlü, şöyle konuştu:


" Bu olaylar Türkiye'nin güçlenmesini, Türkiye'nin bölgesinde söz sahibi olmasını istemeyenlerin nelere başvurabileceğinin bir göstergesi. Aziz milletimiz bu topraklarda çok acılar çekti. Bu topraklar şehitlerimizin kanlarıyla sulandı ve vatan oldu. Bu gün de Bakanlar Kurulunda enine boyuna değerlendirildi. Bu hadiseler henüz bitmiş değil. Risk halen devam ediyor. Bu bakımdan sürekli teyakkuzda olmak durumundayız. Sürekli tedbirli olmak durumundayız. Bundan sonra da muhtemel birtakım eylemlerin gerçekleşme riski var. O bakımdan tedbiri elden bırakmadan, milletimizi, vatanımızı sonuna kadar savunacağız."

Konuşmanın ardından şehit için okutulan mevliti dinleyen Özlü, buradan ayrıldı.

HABER;S.KAŞKIR