Düzce'de yaz mevsimi ile birlikte yollardaki yerini alan ve buna bağlı olarak kaza sayısında artış gözlenen patpatlarla yasak olmasına karşılık yolculuk devam ediyor.

Tarım aracı olan ancak arkasına kasa takılarak yolcu aracına çevrilen patpatların karıştığı çok sayıda ölümlü ve yaralanmalı kazalara her geçen gün yenisi ekleniyor.



Polis ve jandarmanın sık sık yaptığı denetimlerde köy dışı yollarda kullanıldığı için patpat sürücülerine ceza kesmesi de caydırıcı olmuyor. Karayollarına çıkarak bildiğini yapmaktan vazgeçmeyen vatandaşlar, kendileri ile birlikte kasasında taşıdıkları canları da tehlikeye düşüyor.

Buna son örnek Kalıcı Konutlar Bağlantı Yolu'nda ilerleyen patpat oldu. Üstelik süren de kasada yolculuk eden de çocuktu...



Öncü Haber kamerasına takılan görüntüde, bağlantı yolunun emniyet şeridinde ilerleyen patpatın yanına yaklaşan muhabirimiz, çocuk yaşta olduğunu fark ettiği sürücüye yaşını sordu. Bunun üzerine sürücü yaşının 15 olduğunu söyleyerek, yol üzerindeki akaryakıt istasyonuna giriş yaptı.

Kameramıza takılan bu görüntü, "Bu çocukların yola çıkmasına nasıl izin verildi?" sorusunu akıllara getirdi.

Haber: C.ÜSTÜNER
Görüntü: T.AKARSU