Düzce İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz’in koordinasyonunda, il genelinde “Huzur 81" adı altında genel asayiş uygulaması yapıldı. Uygulamaya; Asayiş, Cinayet, Ahlak, Çevik Kuvvet, Terör, KOM ve Trafik Şube ile tüm birimlerden 300 polis katıldı.

Şehir merkezi,  tüm ilçe ve beldelerde eş zamanlı olarak yapılan “Huzur 81” uygulamasında umuma açık yerler, şehir giriş-çıkışları ve işletmelerde çok yönlü uygulama gerçekleştirildi. İl Emniyet Müdürü Deniz’in bizzat yönettiği uygulamada belirlenen yerlerde uygulama noktaları oluşturan polis ekipleri, şüpheli kişiler üzerinde Genel Bilgi Tarama (GBT) kontrolü yaptı. Araçlarda durdurularak aramalar yapıldı. Denetimlere katılan polisler, başta aranan kişiler olmak üzere bir çok suça karışan kişiler üzerinde uygulama başlatıldı. Uygulamalar sırasında geniş güvenlik önlemleri alan polisler, çelik yelekli olarak görev yaptı.



300 polisin katılımıyla kent merkezinde geniş kapsamlı denetimde kimlik kontrolü ve üst araması yapıldı. Denetimlerde görev alan ekipler, arama kaydı bulunan kişiler hakkında işlem yaptı.



Gece boyu süren “Huzur 81” operasyonunda 1320 şahıs GBT yönünden sorgulandı. 295 araca 5748 TL cezai işlem uygulandı. 92 umuma açık yer kontrol edildi.  Araması olan 5 şahıs yakalandı. 2 iş yerine yaşı küçük şahıs ve sigara kullanımına izin verilmesinden dolayı ceza kesildi. 7 motosiklet trafikten men edilirken 11 bin 565 TL para cezası verildi.



Denetimlerin, il genelinde belirli aralıklarla süreceği belirtildi.