D-655 Karayolu üzerinde yıllardır hizmet veren Akçakoca Sapak Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği için beklenmeyen bir karar alındı. Düzce-Akçakoca-Alaplı-Zonguldak güzergahında önemli bir geçiş noktası olan Akçakoca yolunda her türlü olumsuzluğa hızla müdahale eden ve trafiği denetleyen amirliğin işlevinin sona erdirilmesi gündeme geldi.



Edinilen bilgilere göre; Düzce İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Akçakoca Sapak Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği artık jandarma sorumluluğuna geçecek. Bunun için bir süredir devam eden yazışmaların artık son aşamaya geldiğini öğrenen ilçe sakinleri ise 'Bölge trafik bu yol için ihtiyaç. Polis burada kalmalı' çağrısında bulundu. Polis amirliğinin jandarma karakoluna dönüşmemesi gerektiğini belirtenler, gerekçe olarak ise jandarmanın sadece yol güvenliği değil genel asayişten sorumlu olacağı için daha geniş bölgeye hizmet vereceğini, polisin ise trafik denetimine ağırlık vermesi yüzünden bölgede gerekli olduğuna dikkat çekti.



Bolu Dağı geçişinde olduğu gibi Düzce-Akçakoca arasında da ihtiyaçtan ötürü konuşlandırılan Akçakoca Sapak Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği için alınan kararın henüz taşınma aşamasında bile olmadığı için durdurulmasını isteyen yöre sakinleri de yetkililerin çağrılarına kulak vermesini istedi.


Haber: C.ÜSTÜNER


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ