Güvenli Okul-Güvenli Eğitim projesi kapsamında çocukları özellikle uyuşturucu bağımlılığına karşı korumak için sadece okullarda değil, sosyal alanlarda da koruma başlatıldı. Bu kapsamda okul çevreleri de sıkı denetim altına alındı… İl Emniyet Müdürlüğü’nce ASELSAN tarafından yapılan Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) ile okullar ve çevreleri  adeta büyüteç altına alınacak.
 
Jandarma bölgesinde okul çevrelerinde kuş uçurulmayacak
İl Jandarma ekipleri sorumluluk alanlarında olan toplam 70 okulda faaliyet gösterecek. Bu okullar 578 kamera ile gözlenecek. Okul yakınlarında bulunan umuma açık yerler, internet kafeler, elektronik oyun salonları ile park ve bahçelere yönelik denetimler de jandarma ekiplerince arttırılıyor. Yine bu kapsamda 18 yaşından küçükler bölgede  alkollü içki ve tütün mamulleri satın alamayacak. Öğrencilerin ruhsal, fiziki yada cinsel gelişimlerini olumsuz yönde etkileyecek müstehcen neşriyat ve diğer olumsuz unsurlardan korunmasına yönelik tedbirler de ekiplerce arttırılıyor.
 
Personelden gbt alınacak
Okullarda öğrencilerin güvenliği açısından öğretmenler haricinde hizmet sağlayacak temizlik görevlisi, kantin görevlisi,  okul servis şoförleri ve diğer personelin de işe başlamadan önce gerekli güvenlik soruşturmaları titizlikle yapılacak.
 
Aselsan da işin içinde…
Düzce İl Emniyet Müdürlüğü’nün ASELSAN tarafından yapılan ve yüzde 60’ı yürürlüğe giren Kent Güvenlik Yönetim sistemi (KGYS) Mart ayından itibaren tüm ilçelerdeki okulları da kapsayacak ve Düzce’nin tamamında okullar bu kameralarla yakın takipte olacak. Ekipler bu kapsamda okul çevrelerinde umuma açık yerlerde yaptıkları uygulamalarda iş yerlerine işlem yaparak uyarılarda bulundu.
 
Deprem kalıntıları uyuşturucu mekânı oluyor
Düzce İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 12 Kasım depreminin ardından şehirde düzgün yapılaşmanın tamamlanamaması nedeniyle depremin izlerini taşıyan metruk binaların ve bu binalara ait arazilerin okul güzergahlarında olmasından dolayı uyuşturucu kullananların mekanı haline geldiğini belirtildi. Ekipler tarafından bu mekanlara ve fındıklıklara düzenlik olarak denetim yapıldığını kaydeden yetkililer, bu mekanların sayılarının Belediye ile yapılan yazışmalar sonunda azaldığını belirtti.

Haber: A. SARI